pondělí 5. února 2007

Proč zaměstnance

Už někdo někdy přemýšlel nad tím proč vlastně vlády nemají rády podnikatelé a majitele společností. Můj názor.

Situace č.1 Zaměstnanec je ( částečně ) závislý na zaměstnavateli. Jak každý ví čí chleba jíš jeho hubou mel .. ( či tak nějak :) ) . V každém případě není zásadně závislý na politické situaci a tak nějak se může svobodně rozhodnout komu ten svůj "hlásek" dá.

Situace č.2 Zaměstnanec je na podpoře - tzn. není zaměstnanec ale NEzaměstnanec. Velikost podpory určuje stát. Když dá stát víc ( což se před volbami vždy děje ), tak NEzaměstnanec je "spokojen" a hlas dá stávající vládě ( protože ta nová či jiná strana chce nějaký reformy a to se nikomu nelíbí , dostávat míň než víc ). A tudíž pro každou ( alespoň trochu socialisticky či levicově zaměřenou ) vládu je lepší vytvořit si ŠIK NEzaměstnanců, kterým může regulovat vstupy ( čti odměnu za hlas = výplatu ). Takové vládě stačí cca 10-20 procent nezaměstnaných , nějakých 15 procent se najde i u zaměstnanců státních či vládních společností, a je tu nekonečný kolotoč vlády jedné strany s logikou automatické NEzaměstnanosti. Vlastně vládě to je fuk, peníze a dluhy tvoří majitelům společností, podnikatelům a všem pracujícím , a respektive jí to může být úplně fuk ( za 4,8,12,16 ) vyprodukuje cca 500 ( 120+200+nějaké další posranci ) zajištěných. A to jim přeci stačí.....

Prosím jen můj názor, třeba se pletu a jsem mimo mísu :)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

socialistická vláda to zavedla tak, že mladí studenti a absolventi škol nemají nárok na podporu a socialní příspěvek taky nedostanou (rodiče je uživí), tak ať se starají vždyť jsou přeci mladí a volání a cestovaní do firem je přeci tak levné.
Tak na co vyhazovat spoustu peněz když tyto peníze musejí přeci dostat lidi co nepracují na to aby si mohli koupit lahvinku dobrého vína.