neděle 26. dubna 2009

do konce prvního večera vJaponsku



Takže po prvním rozhlednutí po celé velikosti našeho velkého pokoje o velikosti 5x4 metry jsme se vypravili do města, přesněji do oblasti Ginza což by měla být moderního obchodní čtvrť s luxusními krámy a stejně luxusními obchodními domy.

Úprkem přes dešťové kapky jsme zaběhli do nejbližšího metra na stanici Kayabacho. Lístky se zde kupují podle ujeté vzdálenosti ( ginza 5 stanic takže minimální sazba ). Ve výsledku je ale jedno i když koupíte minimální a na konci ujedete delší trasu než povoluje tak Vás jístek nenechá projít ( ten co musíte hodit do přístroje aby jste vyšli z metra ven ). V Japonsku ale není vubec problém protože nikoho nenapadne že by jste chtěli podvádět a také to nenapadne ani průvodčího který Vám s úsměvem nabídne doplatek a ještě se ukloní. Prostě příjemné .. nemyslím že by to fungovalo u nás , ale tady jo ..... a člověk má hned příjemný pocit ...

Ginza je moc hezká , takový jemnější NY ( řekl bych na výšku menší 5. AV v NY ). Obchodnní domy jsou opravdu luxusní, všude příjemní lidé, všude úklony a vyzvy k vyzkoušení. Je tedy pravda, že naší výškou 189cm jsme tady trochu jiní, ale spíše příjemně.

Obchodní domy jsou cca 8 patrové ale výrazně hubenější co do plochy než podobné v NY. Přeci jenom jejich cena za metr je zde několikanásobně vyšší, takže vše jde do výšky. Prošli jsme pár OD včetně domu se speciálním patrem na mořské potvory ( vše možno ochutnat ) a byla to opravdu pastva pro oči ( ne pro můj žaludek ).

Takže pár posledních fotek a hurá do hotelu a přilehlé restaurace ne SAKE/NUDLE s nějakými potvoramy a sirovým tunákem. Vše bylo výborné akorát jsem po saké nějak nemohl trefit do výtahu..... dobrou

Žádné komentáře: